Coaching

Wat is energetische coaching?

Bij energetische coaching betrekken we niet alleen je gedrag, maar ook je energie lijf. Jij bestaat immers niet alleen uit een lichaam maar ook uit energie. Energie hoort in je lichaam vrij te kunnen stromen. Maar door ervaringen uit het verleden, door trauma’s en door gedragspatronen of overtuigingen kunnen blokkades ontstaan. De energie stroomt niet meer lekker door. Je lijf werkt nauw samen met je hersenen. Lichamelijke klachten laten vaak zien waar je op psychisch gebied mee worstelt. Maar je bent niet alleen een lichaam, je hebt ook een ziel. Door contact te maken met je ziel door middel van universele liefde kom je weer sneller bij je originele blauwdruk. De beste manier om resultaat te krijgen in de sessies is zowel je gedachtes als je gevoel en je gedrag te laten samen werken. 

Wat doen we?

In de intake onderzoeken we het probleem waar je mee worstelt. We kijken naar de fysieke klachten die gepaard gaan met jouw overtuigingen. Je bekijkt het vraagstuk vanuit je oude overtuigingen en ontwikkelt nieuwe patronen die beter bij je huidige doelen passen. Tijdens de sessies krijg je hulpmiddelen aangereikt om je anders te gedragen in dezelfde situatie. We verwijderen overtuigingen en patronen die vast zitten in je energetisch lichaam. Soms kijken we ook naar je voedingspatroon omdat voedsel ook invloed heeft op je staat van zijn.

We kijken niet alleen naar je energie systeem maar we onderzoeken ook het systeem waar jij je in verhoudt. Dit betekent dat we kijken naar je relaties op familie, vrienden en werk gebied. We onderzoeken je positie en het patroon van gedrag in bepaalde situaties en koppelen dit weer aan je energie huishouding.

Het kan zijn dat je huiswerk mee krijgt om nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wat mag je verwachten?

Je bekijkt in een veilige setting je gevoelens en innerlijke beelden die je een poos onderdrukt hebt. Door het belichten van deze innerlijke wereld ontstaat er weer ruimte. Dit zal in eerste instantie rust geven. In tweede instantie kan er ruimte ontstaan om weer in beweging te komen. Daardoor ontstaat er vanzelf de zo gewenste verandering.

Er zijn clienten die letterlijk een lichamelijke “rush” ervaren wanneer er energetisch werk wordt gedaan en er blokkades zijn opgeruimd. De sessie eindigt altijd in een positieve emotionele staat van zijn. 

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Energetische therapie leent zich uitstekend wanneer je merkt dat je geen flow meer hebt in je leven. Wanneer je fysieke klachten hebt die je (nog) niet kan relateren aan je geestestoestand. Wanneer je vast loopt in je relationele of familie systeem. Wanneer er sprake is van energetische blokkades. Wanneer je meer inzicht wilt in je huidige situatie.

 • fysieke klachten
 • piekeren
 • energetische blokkades
 • ongewenst gedrag of patronen
 • gevoelens van onrust of onveiligheid
 • slaapproblemen (om de haverklap wakker worden in de nacht, niet in slaap kunnen komen)
 • psycho somatische klachten

NB. Ik werk niet met cliënten met ernstige psychiatrische klachten.

Wat is energetische therapie niet?

Het is geen hocus pocus waarbij er rekwisieten worden gebruikt om je lijf te reinigen. Ik maak je op geen enkele manier afhankelijk van de behandeling en jij hebt altijd de regie in handen. Je komt zelf aan met de oplossingen. Ik leer je de technieken om in contact te blijven met je lichaam. Zodat je straks zelf weer verder kan.

Er zijn energetisch therapeuten die magnetiseren op een behandeltafel. Ik werk zo niet. Je zit altijd op een bank. Je kan er ook voor kiezen om te gaan liggen en zo de sessie dieper op je in te laten werken. Je houdt altijd je kleren aan. Ik ga niet persoonlijk aan jouw energie systeem werken. Alles wat er gebeurd doe je zelf en jij hebt altijd alle controle. 

Tarieven & praktische zaken

 • Een intake kost € 140,00.
 • Een sessie van 1 uur + 15 minuten nabespreken kost € 70.
 • Zorg ervoor dat je na de sessie niks hebt gepland, de sessies kunnen intensief zijn.
 • Drink genoeg water na een sessie. 
 • Je zorgt er voor dat je ‘schoon’ een sessie binnen komt ; er zit geen alcohol of drugs in je lijf.